Vivi konyha

Lekváros bukta

 Hozzávalók:-1 kg liszt;-5 dkg élesztő (egy kis kocka);-4 tojássárgája;-6 dl tej;-12 dkg margarin-10 dkg cukor;– csipetnyi só;-50 dkg lekvár a töltéshez. Elkészítés: 2 dl langyos tejjel, 5 dkg cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet, amiben a sót feloldottuk. A liszt közepén mélyedést készítünk, és abba… Tovább »

Kis lekváros linzer

Hozzávalók: Tésztához: -48 dkg liszt, -32 dkg sütőmargarin, -16 dkg porcukor, -10 g vaníliáscukor, – 2 db tojássárgája (40g), -10 g reszelt citromhéj (1 db citrom)+ sárgabarack lekvár  Elkészítés:1. A lisztet, porcukrot, vaníliáscukrot és a citromhéjat összekeverjük.2. Hozzáadjuk a sütőmargarint és összemorzsoljuk.3. Ezután hozzáadjuk a tojássárgája és gyors, intenzív mozdulatokkal addig gyúrjuk, amíg a tészta… Tovább »

Kókuszos-tejbegríz szelet – sütés nélkül

 Hozzávalók: Aljára: -30-35 dkg babapiskóta;Kókuszos krémhez: -1 liter tej, -25 dkg búzadara, -25 dkg kristálycukor, -pici só, -20 dkg margarin (Ráma), -100 g kókuszreszelék;Csokis rétegre: -1,5 liter tej, -3 csomag csokoládé pudingpor, -1 púpos evőkanál kakaópor, -15 dkg kristálycukor;Tetejére: fehér csoki darabkák vagy maradék kókuszreszeléket a díszítéshez. Elkészítés: Egy nagyobb tepsi aljára letesszük a babapiskótákat. Az  liter… Tovább »

Somlói galuska

Hozzávalók:  Piskóta: –6 tojás; -9 evőkanál kristálycukor; -9 púpozott evőkanál liszt; -1 csomag sütőpor; -6 evőkanál víz.Csokoládé öntet:-5 evőkanál liszt; -5 evőkanál kakaópor; -20 dkg kristálycukor; -1 és 1/2 liter víz; 2 db rum aroma; -20 dkg dió; -20 dkg mazsola.Tetejére: -2*500 ml-es CUKRÁSZHAB   Elkészítés: A piskótához a tojások sárgáját a cukorral és 6 evőkanál vízzel… Tovább »

Csokis-kókuszos krémes torta (saját módra)

  Hozzávalók a piskótához:-4*1,5 dl tejföl-4*1 tojás-4*1 kiskanál sütőpor-4*5 evőkanál liszt-4*5 evőkanál cukor-4*5 evőkanál kakaóporElkészítés: A piskóta hozzávalókat kimérjük egy tálba, jó összekeverjük, majd vajjal kikent és lisztezett tepsibe szépen elkerjük. Előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Ugyanígy elkészítjük több lapot is (4 db). Hozzávalók a krémhez:-2,5 dkg liszt-6 dkg kókuszreszelék-1,5 dl tej-5 dkg cukor-2,5 dkg… Tovább »

Egyszerű sajtos kréker

Ha nincs otthon rágcsálni való, de mégis megkívánjuk, akkor a konyhánkban kevés hozzávalóból, aránylag kevés időráfordítással kiváló ropogós sajtos falatkák készíthetők. A sajtos kréker 4 hozzávalóból egy igazi parti kellék, mindössze vaj, liszt, sajt és egy tojás sárgája kell hozzá. Én kis cikkekre vágtam a kör alakú tésztát, hanem a formája is hasonlítson a sajtra…. Tovább »

Kókusztekercs -sütés nélkül

Hozzávalók: -50 dkg darált keksz, -15 dkg cukor, -2.5 dkg kakaópor, -3 dl tej, -1 csomag vaníliás cukor, -1 rum aromaTölt: -15 dkg vaj, -15 dkg cukor, -10 dkg kókuszreszelék, -1 csomag vaníliás cukor, -2 evőkanál rum aroma Elkészítés:  A kekszet, a kakaót, a kristálycukrot és a rumaromát egy nagyobb tálban összekeverjük, majd annyi tejet öntünk… Tovább »

Kókuszkocka

A klasszikus kókuszkocka. Mit is lehetne mondani róla? Az egyik legfinomabb kókuszos sütemény! 🙂 Hozzávalók: Tésztához: -5 dkg margarin, -1 tojás, -20 dkg porcukor, -2 dl tej, -30 dkg liszt, -1 csomag sütőpor Mázhoz: -20 dkg margarin, – 20 dkg cukor, -5 dkg kakaópor, -5 evőkanál tej, -rum aroma Elkészítés:1. A margarint a porcukorral kihabosítom.2. A tojásokat egyenként… Tovább »

Csokis-kókuszos szelet

Hozzávalók: Tészta: -30 dkg liszt, -15 dkg margarin, -10 dkg cukor, -2 dkg kakaópor, -1 csomag sütőpor, -2 tojássárga, tej Kókuszos rész: -6 tojásfehérje, -15 dkg porcukor, -25 dkg kókuszreszelék Teteje: -2 tálba tortabevonó, -2 evőkanál olaj Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Két részre osztjuk, kinyújtjuk (nálam 26×36)… Tovább »

Kekszes-almás sütés nélkül

 Újra és úrja bebizonyosodik, hogy a legegyszerűbb dolgok a legjobbak! Ehhez a sütihez szinte minden háztartásban akad állandón hozzávaló, semmi “cifraság”, SÜTÉS NÉLKÜL megvan, 20 perc alatt kész az egész! A szépséghibája, hogy utána pár óráig békén kell hagyni (legjobb egy fél napig). Aztán persze rekordsebességgel elillan…. Hozzávalók:-kb. 1 kg alma,-8 dl víz,-20 dkg kristálycukor,-3… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!