Újra és úrja bebizonyosodik, hogy a legegyszerűbb dolgok a legjobbak! Ehhez a sütihez szinte minden háztartásban akad állandón hozzávaló, semmi “cifraság”, SÜTÉS NÉLKÜL megvan, 20 perc alatt kész az egész! A szépséghibája, hogy utána pár óráig békén kell hagyni (legjobb egy fél napig). Aztán persze rekordsebességgel elillan….
Hozzávalók:
-kb. 1 kg alma,
-8 dl víz,
-20 dkg kristálycukor,
-3 csomag vaníliás pudingpor (főzős),
-citromlé,
-fahéj,
-kb. 50 dkg négyzet alakú háztartási keksz
-2 db tortabevonó
Elkészítése:
1. Az almát lereszeljük és 5 dl vízben a cukorral, a citromlével és a fahéjjal együtt kb. 10 perc alatt puhára főzzük. A pudingport elkeverjük 3 dl vízzel és az almához adva kb. 2 percig főzzük.
2. Egy tepsiben kirakjuk egymás mellé a kekszeket, erre öntjük az almát, majd a tetejére is kekszet teszünk.
3. A tetejére gőz felett felolvasztott tortabevonót öntünk.
4. Pár órára hűtőbe tesszük.
TIPP: A pudingos alma önmagában is nagyon finom és a palacsintatöltelékként is. 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebookon oldalamon is! Vivi konyha
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: