Hozzávalók:
-50 dkg liszt;
-15 dkg zsír vagy margarin;
-35 dkg darált tepertő;
-1-2 dl tejföl;
-2-3 evőkanál bor;
-3 dkg élesztő;
-1 dl tej;
-1 evőkanál cukor;
– só ízlés szerint.
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tej-cukor keverékben felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, zsírral vagy margarinnal és a szükséges mennyiségű tejföllel, borral rétestésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk és vékonyra kinyújtjuk. Rákenjük a darált tepertőt, felcsavarjuk, mint a beiglit, majd ismét kinyújtjuk és összehajtjuk: alulról felfelé, fölülről lefelé, balról jobbra jobbról balra. (Fontos a sorrend, mert ettő lesz leveles!) Félóra pihentetéssel hámorszor ismételjük meg a hajtogatást. Végül 2 cm vastagra kinyújtjuk, a tetejét éles késsel bekockázzuk, megkenjük tojással és forró sütőben megsütjük.
Előmelegített sütőben: 180 fokon, kb. 30-35 perc sütjük (tűpróbát).
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebookon oldalamon is! Vivi konyha
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: