Hozzávalók:
A tésztához:
– 25 dkg liszt
– 25 dkg cukor
– 8 tojás
– 3 evakanál víz
– 1 csomag sütőpor
A krémhez:
– 20 dkg vaj
– 20 dkg porcukor
– 5 dl tej
– 5 evőkanál liszt
– 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
– 20 dkg étcsokoládé
– 10 dkg vaj
Forgatáshoz:
– kb. 20-30 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjékből verj kemény habot. Add hozzá a sárgákat, majd a cukrot, a langyos vizet, végül a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Ekkor már csak óvatosan, gép nélkül, fakanállal dolgozz. Öntsd a masszát zsírozott, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd a tésztát. Ha a sütibe egy hegyes kést szúrsz, és azt üresen húzod ki, nyugodtan vedd ki a tésztát a sütőből, majd hagyd kihűlni.
A krémhez a tejet dolgozd csomómentesre a liszttel. Főzd kis lángon, közben folyamatosan kevergesd. Amikor már sűrű, rakd bele a cukrot és a vaníliás cukrot. A tűzről levéve kevergesd még egy kicsit. Ha langyos a krém, add hozzá a vajat.
A tésztát szúrd ki nagyobb pogácsaszaggatóval, vágd ketté, és kend meg a krémmel. Vond be vele az oldalát is, és forgasd a kókuszba. A csokimázhoz olvassz meg két tábla étcsokit, és egyengesd a süti tetejére. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy megdermedjen.
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebookon oldalamon is! Vivi konyha 🙂