Hólabda

A puha tészta, a lágy krém, a csoki és a kókusz együtt ütős. Ha rajongója vagy a kókuszos sütiknek, a népszerű kozáksapkát, avagy hólabdát ne hagyd ki! Igaz, kicsit pepecselős, de az íze minden ráfordított percért kárpótol. A tészta kiszaggatása után a maradék piskótából készíts kókuszgolyókat.

Hozzávalók: 

A tésztához:

– 25 dkg liszt

– 25 dkg cukor

– 8 tojás

– 3 evakanál víz

– 1 csomag sütőpor

A krémhez: 

– 20 dkg vaj

– 20 dkg porcukor

– 5 dl tej

– 5 evőkanál liszt

– 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére: 

– 20 dkg étcsokoládé

– 10 dkg vaj

Forgatáshoz: 

– kb. 20-30 dkg kókuszreszelék


Elkészítés: 

A tésztához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjékből verj kemény habot. Add hozzá a sárgákat, majd a cukrot, a langyos vizet, végül a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Ekkor már csak óvatosan, gép nélkül, fakanállal dolgozz. Öntsd a masszát zsírozott, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd a tésztát. Ha a sütibe egy hegyes kést szúrsz, és azt üresen húzod ki, nyugodtan vedd ki a tésztát a sütőből, majd hagyd kihűlni.

A krémhez a tejet dolgozd csomómentesre a liszttel. Főzd kis lángon, közben folyamatosan kevergesd. Amikor már sűrű, rakd bele a cukrot és a vaníliás cukrot. A tűzről levéve kevergesd még egy kicsit. Ha langyos a krém, add hozzá a vajat.

A tésztát szúrd ki nagyobb pogácsaszaggatóval, vágd ketté, és kend meg a krémmel. Vond be vele az oldalát is, és forgasd a kókuszba. A csokimázhoz olvassz meg két tábla étcsokit, és egyengesd a süti tetejére. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy megdermedjen.

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebookon oldalamon is!  Vivi konyha 🙂

Tovább a blogra »