Hagyományos Palacsinta

A hagyományos palacsinta akkor finom, de nincs ki száradva. Annak ellenére, hogy egyszerű fontosak az arányok, úgyhogy figyeljünk oda rá!

Hozzávalók:

– 20 dkg liszt

– 2 tojás

-3 dl tej

– 3 dl szóda

– csipet só

– 2 evőkanál étolaj

– 1 fél csomag sütőpor

– 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: 

1. Felütjük a tojásokat, kicsit felverjük a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a  belekevert sütőporos lisztet.

2. Apránként hígítjuk a tejjel és a vízzel, csipet sóval ízesítjük. 

3. Az olajat is hozzáadjuk.

4. Forró serpenyőbe öntünk annyi tésztát, hogy ne legyen túl vastag a palacsinta, majd mindkét oldalát pirosra sütjük. 

Jó étvágyat! 🙂 

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebookon oldalamon is!  Vivi konyha

Tovább a blogra »