A hagyományos palacsinta akkor finom, de nincs ki száradva. Annak ellenére, hogy egyszerű fontosak az arányok, úgyhogy figyeljünk oda rá!
Hozzávalók:
– 20 dkg liszt
– 2 tojás
-3 dl tej
– 3 dl szóda
– csipet só
– 2 evőkanál étolaj
– 1 fél csomag sütőpor
– 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
1. Felütjük a tojásokat, kicsit felverjük a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a belekevert sütőporos lisztet.
2. Apránként hígítjuk a tejjel és a vízzel, csipet sóval ízesítjük.
3. Az olajat is hozzáadjuk.
4. Forró serpenyőbe öntünk annyi tésztát, hogy ne legyen túl vastag a palacsinta, majd mindkét oldalát pirosra sütjük.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebookon oldalamon is! Vivi konyha
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: