– 300 ml kávé
– 2 evőkanál porcukor
– 150 g babapiskóta
A krémhez:
– 1 liter tej
– 7 evőkanál búzadara
– 5 evőkanál kristálycukor
– 2 csomag vaníliás cukor
– 3 db tojás
– 1 csipet só
A dísztítéshez:
– 2-3 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A krémhez a tejet, búzadarát, cukrot alaposan elkeverjük és főzünk egy hígabb tejbegrízt belőle. Levesszük a tűzről és addig hagyjuk hűlni amíg a tojásokat előkészítjük. A tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük a sárgáját pedig egyesével, gyorsan belekeverjük a tejbegrízbe, úgy, hogy ne kapja össze. A tejbegrízes krémet 2-3 percre visszarakjuk a tűzre és picit összefőzzük. Szobahőmérsékletűre hűtjük. Ha kihűlt beleforgatjuk egy spatulával a habbá vert fehérjét. Az összerakáshoz lefőzzük a kávét, belekeverjük a porcukrot és belemártjuk egyesével a babapiskótákat. Úgy rakjuk össze az egészet mint a hagyományos tiramisut: a legaljára egy réteg kávéba áztatott babapiskótát rakunk, ráöntjük a krém felét, aztán jöhet még egy réteg babapiskóta és befejezzük a krém másik felével. Hűtőbe rakjuk és 2-3 órát hagyjuk állni. Tálalás előtt megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.