Tiramisu pohárkrém

Hozzávalók: (6-8 pohár)

– 300 ml kávé

 – 2 evőkanál porcukor

– 150 g babapiskóta

A krémhez:

– 1 liter tej

– 7 evőkanál búzadara

– 5 evőkanál kristálycukor

– 2 csomag vaníliás cukor

– 3 db tojás

– 1 csipet só

A dísztítéshez:

– 2-3 evőkanál kakaópor


Elkészítés: 

A krémhez a tejet, búzadarát, cukrot alaposan elkeverjük és főzünk egy hígabb tejbegrízt belőle. Levesszük a tűzről és addig hagyjuk hűlni amíg a tojásokat előkészítjük. A tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük a sárgáját pedig egyesével, gyorsan belekeverjük a tejbegrízbe, úgy, hogy ne kapja össze. A tejbegrízes krémet 2-3 percre visszarakjuk a tűzre és picit összefőzzük. Szobahőmérsékletűre hűtjük. Ha kihűlt beleforgatjuk egy spatulával a habbá vert fehérjét. Az összerakáshoz lefőzzük a kávét, belekeverjük a porcukrot és belemártjuk egyesével a babapiskótákat. Úgy rakjuk össze az egészet mint a hagyományos tiramisut: a legaljára egy réteg kávéba áztatott babapiskótát rakunk, ráöntjük a krém felét, aztán jöhet még egy réteg babapiskóta és befejezzük a krém másik felével. Hűtőbe rakjuk és 2-3 órát hagyjuk állni. Tálalás előtt megszórjuk cukrozatlan kakaóporral. 

Tovább a blogra »