Almás-fahéjas-diós szelet

Hozzávalók: 

Tésztához:

– 10 dkg vaj

– 10 dkg kritálycukor

– 2 tojás

– 2 dl natúr joghurt (1 nagy)

– 2 teáskanál sütőport

– 2 teáskanál vaníliás cukor

– 20 dkg finomliszt

– 3 db alma

Töltelékhez:

– 8 dkg darált dió

– 2 evőkanál kristálycukor

– 2 teáskanál  őrölt fahéj


Elkészítés: 

A darált diót elkeverjük a kritálycukorral és a fahéjjal.

A vajat a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és kikeverjük.

Ezután mehet bele a joghurt és a többi hozzávalót.

A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd a félét egy kivajazott jénaiba öntjük.

Az apró kockára vágott almát eloszlatjuk a tészta tetején, megszórjuk a cukros, diós, fahéjas keverék kb. kétharmadával, majd elsimítjuk rajta a tészta másik felét, meghintem a maradék diós keverékkel és 180°C-ra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

A sütési idő, sütönként változhat. Végezzünk tűpróbát és ha már nem ragad rá a tészta akkor megsüt. 

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebookon oldalamon is!  Vivi konyha

Tovább a blogra »