Vivi konyha

Almás-fahéjas-diós szelet

Hozzávalók: 
Tésztához:
– 10 dkg vaj
– 10 dkg kritálycukor
– 2 tojás
– 2 dl natúr joghurt (1 nagy)
– 2 teáskanál sütőport
– 2 teáskanál vaníliás cukor
– 20 dkg finomliszt
– 3 db alma

Töltelékhez:
– 8 dkg darált dió
– 2 evőkanál kristálycukor
– 2 teáskanál  őrölt fahéj


Elkészítés: 
A darált diót elkeverjük a kritálycukorral és a fahéjjal.
A vajat a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és kikeverjük.
Ezután mehet bele a joghurt és a többi hozzávalót.
A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd a félét egy kivajazott jénaiba öntjük.
Az apró kockára vágott almát eloszlatjuk a tészta tetején, megszórjuk a cukros, diós, fahéjas keverék kb. kétharmadával, majd elsimítjuk rajta a tészta másik felét, meghintem a maradék diós keverékkel és 180°C-ra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő, sütönként változhat. Végezzünk tűpróbát és ha már nem ragad rá a tészta akkor megsüt. 

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebookon oldalamon is!  Vivi konyha

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!