Diós-krémes szelet



Hozzávalók:

Tésztához: -30 dkg cukor; -4 db tojás; -10 evőkanál víz; -20 dkg liszt; – 1 csomag sütőpor; -10 dkg darált dió;

Krémhez: -3 dl tej; -5 evőkanál búzadara; -20 dkg margarin; -20 dkg porccukor, -1 csomag vaníliáscukor

Tetejére: reszelt táblacsoki

Elkészítése:

1. A cukrot a tojássaárgájákat és a 10 evőkanál vizet habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, darált diót, sütőport és a tojásfehérjét kemény habját. Vajazott, kilisztezett tepsibe vagy sütőpapíros tepsibe öntjük, és kb. 25-30 percig sütjük (200 fokos).

2. A tejet a felforraljuk. A búzadarát is hozzáadjuk. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Időnként megkavarva hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A kihűlt grízes krémmel összekeverjük. A kihűlt tésztára kenjük. Eztán ráreszeljük a táblacsokit. 

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebookon oldalamon is!  Vivi konyha

Tovább a blogra »