Színes-torta

 Hozzávalók: (egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformához)

A piskótához:

-6 db tojás;

-30 dkg kristálycukor;

-1,5 dl olaj;

-6 csapott teáskanál sütőpor;

-2-2 csomag vaníliás, csokoládés és epres pudingpor;

A töltelékhez:

-2 csomag vaníliás pundigpor;

-7,5 dl tej;

-20 dkg kristálycukor;

-50 dkg puha vaj

Elkészítés:

1. A töltelékhez pudingporból, a tejből és a kristálycukorból pudingot főzünk. Folpackkal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön, félretesszük, hűlni hagyjuk.

2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük, belevegyítjük az olajat és a sütőport, és beleforgatjuk a tojások habját. A tojásmasszát három részre osztjuk. Az egyikbe vaníliás, a másikba csokoládés, a harmadikba epres pudingport tesünk.

3. Az első adag tésztát a sütőpapírral bélelt formába öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon(középen, légkeverésesnél 160 fokon) 30 percig sütjük. A másik két tésztát ugyanígy. Hűlni hagyjuk őket.

4. A pudingot kanalanként a szobahő,érsékletű vajhoz keverjük. A csokoládés lapot megkenjük a vajkrém harmadával. Rátesszük az epres lapot, ismét megkenjük a krémmel, és rátesszük a epres lapot. A torta tetejét megkenjük a maradék krémmel, és 2 órára hűtőbe rakjuk vagy egy éjszakára. 🙂

TIPP: Habrózsákkal lehet díszíteni. 

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebookon oldalamon is!  Vivi konyha

 

Tovább a blogra »