Tepertős pogácsa

Hozzávalók:

-50 dkg liszt;

-15 dkg zsír vagy margarin;

-35 dkg darált tepertő;

-1-2 dl tejföl;

-2-3 evőkanál bor;

-3 dkg élesztő;

-1 dl tej;

-1 evőkanál cukor;

– só ízlés szerint.

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tej-cukor keverékben felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, zsírral vagy margarinnal és a szükséges mennyiségű tejföllel, borral rétestésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk és vékonyra kinyújtjuk. Rákenjük a darált tepertőt, felcsavarjuk, mint a beiglit, majd ismét kinyújtjuk és összehajtjuk: alulról felfelé, fölülről lefelé, balról jobbra jobbról balra. (Fontos a sorrend, mert ettő lesz leveles!) Félóra pihentetéssel hámorszor ismételjük meg a hajtogatást. Végül 2 cm vastagra kinyújtjuk, a tetejét éles késsel bekockázzuk, megkenjük tojással és forró sütőben megsütjük. 

Előmelegített sütőben: 180 fokon, kb. 30-35 perc sütjük (tűpróbát).

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebookon oldalamon is!  Vivi konyha

Tovább a blogra »