-1 kg liszt;
-5 dkg élesztő (egy kis kocka);
-4 tojássárgája;
-6 dl tej;
-12 dkg margarin
-10 dkg cukor;
– csipetnyi só;
-50 dkg lekvár a töltéshez.
Elkészítés:
2 dl langyos tejjel, 5 dkg cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet, amiben a sót feloldottuk. A liszt közepén mélyedést készítünk, és abba öntjük a hozzávalókat a kovásszal együtt, Fakanállal jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen, és hozzáöntjük az olvasztott vajat, amivel szintén jól eldolgozzuk. Langos helyen egy óráig kelesztjük. Lisztezett deszkára kiborítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk, közepébe gyümölcsízt teszünk és összecsavarjuk. Ezeket sütőpapírral tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük, tetejét olvasztott vajjal megkenjük, fél óráig kelesztjük és közepesen forró sütőben sütjük. Sütés után deszkára kiborítjuk, de csak tálaláskor szedjük szét a buktákat. Tetéjét cukorral meghintjük.
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebookon oldalamon is! Vivi konyha