Kis lekváros linzer

Hozzávalók:

Tésztához: -48 dkg liszt, -32 dkg sütőmargarin, -16 dkg porcukor, -10 g vaníliáscukor, – 2 db tojássárgája (40g), -10 g reszelt citromhéj (1 db citrom)

+ sárgabarack lekvár

 

Elkészítés:

1. A lisztet, porcukrot, vaníliáscukrot és a citromhéjat összekeverjük.

2. Hozzáadjuk a sütőmargarint és összemorzsoljuk.

3. Ezután hozzáadjuk a tojássárgája és gyors, intenzív mozdulatokkal addig gyúrjuk, amíg a tészta össze nem áll.

4. Hűtőben pihentetjük. (kb. 15-30 percig)

5. A tésztából 3 mm vastagra kinyújtjuk és 2 és fél cm átmérőjű kerek vagy hullámos kiszúróval lapokat szúrunk.

6. A fél mennyiségnek a közepét is kiszúrjuk.

7. A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral fedett tepsire tesszük, majd 180 fokon, alsó-felső sütéssel 10-12 perc alatt világosra sütjük.

8. Ha kihűltek a megsült tészták, akkor egy telit és egy lyukasat lekvárral megtöltünk.

9. Tálaláskor vaníliás porcukorral vagy sima porcukorral megszórjuk.

(Én kb. 80-90 db lett belőle)

TIPP: Dobozba téve másnapra megpuhul és finom omlós lesz. 

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebookon oldalamon is!  Vivi konyha

Tovább a blogra »