Kókuszos-tejbegríz szelet – sütés nélkül

 Hozzávalók: 

Aljára: -30-35 dkg babapiskóta;

Kókuszos krémhez: -1 liter tej, -25 dkg búzadara, -25 dkg kristálycukor, -pici só, -20 dkg margarin (Ráma), -100 g kókuszreszelék;

Csokis rétegre: -1,5 liter tej, -3 csomag csokoládé pudingpor, -1 púpos evőkanál kakaópor, -15 dkg kristálycukor;

Tetejére: fehér csoki darabkák vagy maradék kókuszreszeléket a díszítéshez.

Elkészítés: 

Egy nagyobb tepsi aljára letesszük a babapiskótákat. Az  liter tejbe beszórjuk a kókuszreszeléket (egy kicsit hagyjuk a végén a díszítéshez) és a búzadarával, cukorral, pici sóval sűrű tejbegrízt főzünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a margarint. Ha készen van, ráöntjük a babapiskótára és elsimítjuk. 

A 1,5 liter tejjel elkészítjük a csokis pudingot (mielőtt besűrűsítenénk a pudingport, belekeverjünk egy púpos evőkanál kakaóport, de ez elhagyható) és végül ráöntjük a tejbegrízre, majd elsimítjuk. 

Megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel és fehér csoki darabkákkal, ami forró beleolvad és szép díszes lesz a süti teteje. 

Pár óra alatt megdermed és fogyasztható. Másnapra is finomabb lesz. 🙂 

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebookon oldalamon is!  Vivi konyha 

Tovább a blogra »