Vivi konyha

Somlói galuska

Hozzávalók: 

Piskóta:
6 tojás; -9 evőkanál kristálycukor; -9 púpozott evőkanál liszt; -1 csomag sütőpor; -6 evőkanál víz.
Csokoládé öntet:
-5 evőkanál liszt; -5 evőkanál kakaópor; -20 dkg kristálycukor; -1 és 1/2 liter víz; 2 db rum aroma; -20 dkg dió; -20 dkg mazsola.
Tetejére: -2*500 ml-es CUKRÁSZHAB

 

Elkészítés: 
A piskótához a tojások sárgáját a cukorral és 6 evőkanál vízzel habosra keverjük. Egy másik tálban a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal a sárgájához keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk. Egy 30×40 tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 20 perc alatt. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és kisebb kockákra felvágjuk. Közben a mazsolát megmossuk, vízben beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük, a diót darabosra vagdossuk.
Az öntethez egy lábosba összekeverjük a lisztet, a kakaóport, és a cukrot, majd lassan csurgatva hozzákeverjük a vizet, és lassú tűznél felfőzzük krémmé. Ha kész lett belekeverjük a rumot.
Összeállítás: Egy nagyobb jénai tál aljára öntetet teszünk, rászórunk egy sor piskóta kockát, meglocsoljuk csoki öntettel, megszórjuk dióval, és mazsolával. Újra piskóta, csoki öntet, dió-mazsola. Addig rétegezzük, amíg tart a hozzávalókból. Tetejére csoki öntet kerüljön. Hűtőbe tesszük, tálalás előtt felvert Cukrászhabbal díszítjük.

  

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebookon oldalamon is!  Vivi konyha

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!