Csokis-kókuszos krémes torta (saját módra)

 

Hozzávalók a piskótához:

-4*1,5 dl tejföl

-4*1 tojás

-4*1 kiskanál sütőpor

-4*5 evőkanál liszt

-4*5 evőkanál cukor

-4*5 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

A piskóta hozzávalókat kimérjük egy tálba, jó összekeverjük, majd vajjal kikent és lisztezett tepsibe szépen elkerjük. Előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Ugyanígy elkészítjük több lapot is (4 db).

Hozzávalók a krémhez:

-2,5 dkg liszt

-6 dkg kókuszreszelék

-1,5 dl tej

-5 dkg cukor

-2,5 dkg vaníliás cukor

-2*5 dl Cukrászhab

Elkészítés:

1. A tejet felforraljuk a kókuszreszelékkel, és addig főzzük, amíg megpuhul.

2. Közben a lisztet összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd amikor megfőtt a kókusz, a tejhez adjuk. Újra felforraljuk, és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.

3. Miután kihűlt, több adagban hozzákeverünk 5 dl felvert Cukrászhabot. 

Összeállítás: Megkenjük a rétegeket a krémmel, bevonjuk a torta külsejét is a maradék krémmel, és utána ki díszítjük még több Cukrászhabbal.

Isteni finom lett! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebookon oldalamon is!  Vivi konyha

Tovább a blogra »