Hozzávalók a piskótához:
-4*1,5 dl tejföl
-4*1 tojás
-4*1 kiskanál sütőpor
-4*5 evőkanál liszt
-4*5 evőkanál cukor
-4*5 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A piskóta hozzávalókat kimérjük egy tálba, jó összekeverjük, majd vajjal kikent és lisztezett tepsibe szépen elkerjük. Előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Ugyanígy elkészítjük több lapot is (4 db).
Hozzávalók a krémhez:
-2,5 dkg liszt
-6 dkg kókuszreszelék
-1,5 dl tej
-5 dkg cukor
-2,5 dkg vaníliás cukor
-2*5 dl Cukrászhab
Elkészítés:
1. A tejet felforraljuk a kókuszreszelékkel, és addig főzzük, amíg megpuhul.
2. Közben a lisztet összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd amikor megfőtt a kókusz, a tejhez adjuk. Újra felforraljuk, és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
3. Miután kihűlt, több adagban hozzákeverünk 5 dl felvert Cukrászhabot.
Összeállítás: Megkenjük a rétegeket a krémmel, bevonjuk a torta külsejét is a maradék krémmel, és utána ki díszítjük még több Cukrászhabbal.
Isteni finom lett! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebookon oldalamon is! Vivi konyha
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: