Kókuszkocka

A klasszikus kókuszkocka. Mit is lehetne mondani róla? Az egyik legfinomabb kókuszos sütemény! 🙂

Hozzávalók: 

Tésztához: -5 dkg margarin, -1 tojás, -20 dkg porcukor, -2 dl tej, -30 dkg liszt, -1 csomag sütőpor

Mázhoz: -20 dkg margarin, – 20 dkg cukor, -5 dkg kakaópor, -5 evőkanál tej, -rum aroma

Elkészítés:

1. A margarint a porcukorral kihabosítom.

2. A tojásokat egyenként belekeverem.

3. Majd belekeverem a tejet is.

4. Végül a sütőporral elkevert lisztet.

5. Sütőpapíros 30×27 cm-es magas falú tepsiben, 200 fokon kb. 20 perc alatt világosra sütöm.

6. Az öntet hozzávalóit egy edénybe mérem és összefőzöm. Ha felforrt már jó is. 

7. Ha kihűlt a tészta felkockázom.

8. Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártom a tésztát, majd a kókuszreszelékbe forgatom.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebookon oldalamon is!  Vivi konyha

Tovább a blogra »