A klasszikus kókuszkocka. Mit is lehetne mondani róla? Az egyik legfinomabb kókuszos sütemény! 🙂
Hozzávalók:
Tésztához: -5 dkg margarin, -1 tojás, -20 dkg porcukor, -2 dl tej, -30 dkg liszt, -1 csomag sütőpor
Mázhoz: -20 dkg margarin, – 20 dkg cukor, -5 dkg kakaópor, -5 evőkanál tej, -rum aroma
Elkészítés:
1. A margarint a porcukorral kihabosítom.
2. A tojásokat egyenként belekeverem.
3. Majd belekeverem a tejet is.
4. Végül a sütőporral elkevert lisztet.
5. Sütőpapíros 30×27 cm-es magas falú tepsiben, 200 fokon kb. 20 perc alatt világosra sütöm.
6. Az öntet hozzávalóit egy edénybe mérem és összefőzöm. Ha felforrt már jó is.
7. Ha kihűlt a tészta felkockázom.
8. Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártom a tésztát, majd a kókuszreszelékbe forgatom.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebookon oldalamon is! Vivi konyha
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: