Kekszes-almás sütés nélkül

 Újra és úrja bebizonyosodik, hogy a legegyszerűbb dolgok a legjobbak! Ehhez a sütihez szinte minden háztartásban akad állandón hozzávaló, semmi “cifraság”, SÜTÉS NÉLKÜL megvan, 20 perc alatt kész az egész! A szépséghibája, hogy utána pár óráig békén kell hagyni (legjobb egy fél napig). Aztán persze rekordsebességgel elillan….

Hozzávalók:

-kb. 1 kg alma,

-8 dl víz,

-20 dkg kristálycukor,

-3 csomag vaníliás pudingpor (főzős),

-citromlé,

-fahéj,

-kb. 50 dkg négyzet alakú háztartási keksz

-2 db tortabevonó

Elkészítése:

1. Az almát lereszeljük és 5 dl vízben a cukorral, a citromlével és a fahéjjal együtt kb. 10 perc alatt puhára főzzük. A pudingport elkeverjük 3 dl vízzel és az almához adva kb. 2 percig főzzük.

2. Egy tepsiben kirakjuk egymás mellé a kekszeket, erre öntjük az almát, majd a tetejére is  kekszet teszünk.

3. A tetejére gőz felett felolvasztott tortabevonót öntünk.

4. Pár órára hűtőbe tesszük.

TIPP: A pudingos alma önmagában is nagyon finom és a palacsintatöltelékként is. 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebookon oldalamon is!  Vivi konyha

Tovább a blogra »