Vivi konyha

Bajádér szelet – sütés nélkül

Egy isteni, klasszikus Bajádér szelet recept! Egyszerűen mennyei finom! A józan ész miatt 6 főre, de 2 ember simán megeszi, olyan finom! Próbáld ki te is ezt a mennyei süté nélküli Bajádér szelet receptet!

IMG_20160811_183622

60 perc munka + 3 óra hűtés

Hozzávalók: 6 főre
-75 g étcsokoládé
-5 g kakaópor – holland
-100 ml víz 
-240 g kristálycukor 
-200 g Ráma vaj
-200 g darált dió
-200 g darált keksz
-1 evőkanál vagy 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
1. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk.
2. Mikor megolvadt, hozzáadjuk a kakaóport, és tejesen elkeverjük benne, majd az egészet félretesszük.
3. A vizet a cukorral feltesszük főzni, és sűrű cukorszirupot főzzünk belőle.
4. A sziruphoz adjuk a vajat, és felolvasztjuk benne. Ha teljesen felolvadt levesszük a tűzről.
5. Egy nagy tálba tesszük a  darált kekszet, a darált diót, és a vaníliás cukrot. Jól összekeverjük őket. 
6. Ráöntjük a forró cukros-vajas szirupot, és alaposan összekeverjük vele, míg gyúrható masszát kapunk. 
7. Levesszük a vízfürdőről a megolvasztott csokoládét és a kekszes-diós massza felével összekeverjük. Ha túlzottan morzsálódik, ehhez a csokoládés részhez adhatunk egy kevés plusz vizet! Ez nagyon fontos, hogy a csokis massza is jó, gyúrható állagú legyen!
8. A csokoládés rész felét sütőpapírra tesszük, téglalapot formázunk belőle, letakarjuk egy másik sütőpapírral, és nyújtófával kinyújtjuk. Kb. A/4-es mérető csokoládés lapot kapunk.
9. A sima résszel hasonló képen járunk el, mint a csokoládéssal. Így 2 db sima, és 2 db csokoládés lapunk lesz végül.
10. Először a csokoládés lapra helyezzük a sima lapot.
11. Majd a sima lapra jön az újabb csokoládés, és az újabb sima. Ha elkészült 1 órára hűtőbe tesszük.
12. A csokoládé mázhoz a csokoládét vízfürdőn megolvasztjuk, és hozzáadjuk az olajat, hogy szép fényes legyen.
13. Az olvadt csokoládét a kekszes-diós lapokra öntjük, és egy szilikon spatulával vékonyan elterítjük rajta, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.
14. Ha kellő képen megdermedt a tetején a csokimáz, egy éles késsel felszeleteljük.
15. El is készült a tökéletes a Bajádér szelet!

 

Nem is kell sütni! 🙂

Jó étvágyat! 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!