Vivi konyha

Kókuszos-kakaókrémes kekszes szelet – sütés nélkül

Előfordul, hogy nincs elég idő vagy kedv sütemény sütéshez, mégis készíteni kell valami finom vendégvárót. Ez a könnye, gyorsan elkészíthető desszert tökéletes megfelel az ilyen alkalomra. A kakaós krémjét különösen ajánlom figyelmében, mert nagyon-nagyon finom!

IMG_20160629_204008

Hozzávalók: Kb. 20×25 cm-es tepsihez vagy tálhoz.

-60-70 db négyzet alakú háztartási keksz 

-8 dl tej 

-6 púpozott evőkanál búzadara

-20 dkg kristálycukor 

-2 púpozott evőkanál cukorzatlan kakaópor 

-7-8 dkg mazsola (elhayható, aki nem szereti)

-1 csomag vaníliás cukor 

-20 dkg vaj

-2 dkg kókuszreszelék

Elkészítés: 

1. A kakaóport, vaníliás cukrot, kristálycukrot, búzadarát simára keverjük a tejjel, majd alacsony lángon összefőzzük folyamatosan kevergetve (kb. 10 percig főzzük). Amikor más kissé besűrűsödött, elzárjuk alatta a lángot, langyosra hűtjük kevergetve, majd elkeverjük benne a vajat és a megmosott/lecsöpögtetett mazsolát. 

2. A tál vagy tepsibe aljára kirakjuk sorba a kekszet, majd egyenletesen rákenjük a kakaós krém felét, erre ismét tesszük egy sor kekszet, végül rátesszük a krém másik felét. A tetejét megszórjuk a kókuszreszelék, és betesszük a hűtőbe legalább 4-6 órára, hogy átpuhuljon a keksz.

3. Tetszőleges felszeletelve tálaljuk.

Nyami!! 🙂

Jó étvágyat! 🙂

IMG_20160629_204013

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozunk a Facebook oldalamon is!  Vivi konyha.! :)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!