Előfordul, hogy nincs elég idő vagy kedv sütemény sütéshez, mégis készíteni kell valami finom vendégvárót. Ez a könnye, gyorsan elkészíthető desszert tökéletes megfelel az ilyen alkalomra. A kakaós krémjét különösen ajánlom figyelmében, mert nagyon-nagyon finom!
Hozzávalók: Kb. 20×25 cm-es tepsihez vagy tálhoz.
-60-70 db négyzet alakú háztartási keksz
-8 dl tej
-6 púpozott evőkanál búzadara
-20 dkg kristálycukor
-2 púpozott evőkanál cukorzatlan kakaópor
-7-8 dkg mazsola (elhayható, aki nem szereti)
-1 csomag vaníliás cukor
-20 dkg vaj
-2 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
1. A kakaóport, vaníliás cukrot, kristálycukrot, búzadarát simára keverjük a tejjel, majd alacsony lángon összefőzzük folyamatosan kevergetve (kb. 10 percig főzzük). Amikor más kissé besűrűsödött, elzárjuk alatta a lángot, langyosra hűtjük kevergetve, majd elkeverjük benne a vajat és a megmosott/lecsöpögtetett mazsolát.
2. A tál vagy tepsibe aljára kirakjuk sorba a kekszet, majd egyenletesen rákenjük a kakaós krém felét, erre ismét tesszük egy sor kekszet, végül rátesszük a krém másik felét. A tetejét megszórjuk a kókuszreszelék, és betesszük a hűtőbe legalább 4-6 órára, hogy átpuhuljon a keksz.
3. Tetszőleges felszeletelve tálaljuk.
Nyami!! 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozunk a Facebook oldalamon is!  Vivi konyha.! :)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: