Ez egy nagyon gyorsan összehajtható finomság. Persze más gyümölcsökkel ugyanígy működik. Ami pedig kiemeli a dobálós-gyümölcsös sütit sorából, az a finom, vajas-cukros teteje, meglepően magadra nő. Bár nem tűnik túl nagy fordulatnak megkenni a piskótát olvasztott vajjal és megszórni kristálycukorral, mégis meglepő, hogy mennyi pluszt visz bele a sütibe. 🙂
(A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!)
Hozzávalók:
-24 dkg kristálycukor (1,5 bögre)
-1 csipet só
-2 db tojás
-3,75 dl tej (1,5 bögre)
-1,25 dl étolaj (fél bögre)
-1 csomag sütőpor
-37 dkg finomliszt (3 bögre)
-ízlés szerint eper
+ a szoráshoz cukor és 3-4 evőkanál olvasztott vaj.
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütésre.
2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjunk hozzá utolsóként, kisebb adagokban.
3. Ezután kidíszítjük a tetejét a hosszában kettévágott eper szemekkel.
4. Kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróbát végzünk).
5. Még forrón alaposan megkenjük olvasztott vajjal, és addig szórjuk a tetejét kristálycukorral, míg egészben nem maradnak a szemek a süti tetején. Az első néhány réteg ugyanis bele fog olvasni a vajba.
6. Ezután sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből. Bátran, mert nem törik! Nyugodtan szeletelhetjük forrón is, sőt erősen javallom is!
Nyami!!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozunk a Facebook oldalamon is! 🙂 Vivi konyha.! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: