Vivi konyha

Nyári egyszerű epres süti

 IMG_20160626_162815_181

Ez egy nagyon gyorsan összehajtható finomság. Persze más gyümölcsökkel ugyanígy működik. Ami pedig kiemeli a dobálós-gyümölcsös sütit sorából, az a finom, vajas-cukros teteje, meglepően magadra nő. Bár nem tűnik túl nagy fordulatnak megkenni a piskótát olvasztott vajjal és megszórni kristálycukorral, mégis meglepő, hogy mennyi pluszt visz bele a sütibe. 🙂

(A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!)

Hozzávalók: 

-24 dkg kristálycukor (1,5 bögre)

-1 csipet só 

-2 db tojás 

-3,75 dl tej (1,5 bögre)

-1,25 dl étolaj (fél bögre)

-1 csomag sütőpor 

-37 dkg finomliszt (3 bögre)

-ízlés szerint eper

+ a szoráshoz cukor és 3-4 evőkanál olvasztott vaj.

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütésre.

2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjunk hozzá utolsóként, kisebb adagokban.

3. Ezután kidíszítjük a tetejét a hosszában kettévágott eper szemekkel.

4. Kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróbát végzünk).

5. Még forrón alaposan megkenjük olvasztott vajjal, és addig szórjuk a tetejét kristálycukorral, míg egészben nem maradnak a szemek a süti tetején. Az első néhány réteg ugyanis bele fog olvasni a vajba.

6. Ezután sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből. Bátran, mert nem törik! Nyugodtan szeletelhetjük forrón is, sőt erősen javallom is!

Nyami!!

Jó étvágyat! 🙂

IMG_20160622_112932

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozunk a Facebook oldalamon is! 🙂 Vivi konyha.! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!