Hozzávalók:
A tésztához: -20 dkg cukor, -4 db tojás, -1 dl tejföl, -1 dl olaj, -20 dkg rétesliszt, -1 csomag sütőport
A krémhez: -3 kicsi vagy 1 nagy tejföl, -4 csomag vaníliáscukor
A mázhoz: -2 csomag Bolero italpor (bármilyen jó pl.: eperes, málnás, körtés, barackos, citromos), -2 csomag vaníliás pudingpor, -20 dkg cukor, -7 dl víz
Elkészítés:
1. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat és a tejfölt, majd a tojások felvert habját, valamit a réteslisztet, ami már beletettük a sütőport. Vajazott, lisztezett tepsiben kb. 20-25 percig sütjük (200 fokos), mint a piskótát.
2. Elkészítjük a krémet: A tejfölt a vaníliás cukorral kikeverjük és amíg meleg a piskóta rákenjük. (1 óra múlva lehet csinálni tovább)
3. Jöhet a máz: A pudingot az italporral, a cukorral és a vízzel felfőzzük és a kihűlt krémmel megkenjük piskótára öntjük, addig amíg meleg. (Kb. 2 óra múlva vagy másnapra meg lehet enni.)
Gyorsan dolgozzunk vele, mert hamar megköt! 😉
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebookon oldalamon is! Vivi konyha