Citromos kalács

Hozzávalók: -40 dkg finomliszt; -3 dkg friss élesztő; -1dl tej; -1.5 dl habtejszín; -5 dkg cukor; -1 db tojás; -1 csipet só; -1 citrom reszelt héja és leve 

A tetejére: 1 db tojássárgája és cukor 

Elkészítés: 

A tészta hozzávalóiból közepes keménységű tésztát gyúrunk, egy tálba tesszük, és letakarva kb. 50 percet kelesztjük. Ezután kicsit átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk, egyesével kb. 20 cm-es hurkákat sodrunk. Hármas dobással két kalácsot formázunk belőle. Szilikon kenyérformába vagy tepsibe rakjuk, és hagyjuk a duplájára kelni. 

Tetejére: A végén a tojássárgájával lekenjük, és cukorral megszórjuk. 

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc sütjük (tűpróbát)

Tovább a blogra »