Hozzávalók:
-22 dkg kristálycukor; -2 tojás; -37,5 dkg finomliszt; -1 csomag sütőport; -egy csipet só; -1,25 dl olaj; -3,25 dl tej; + 3-4 evőkanál olvasztott vaj és kristálycukor a szoráshoz.
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütésre.
2. Ahozzávalókat összekeverjük. A tejet adjunk hozzá utolsóként, kisebb adagokban.
3. Kb. 20-25 perc aranyszínűre sütjük (tűpróbát végzünk).
4. Még forrón alaposra megkenjük olvasztott vajjal, és addig szórjuk a tetejére kristálycukorral, míg egészben nem maradnak a szemek a süti tetején. Az első néhány réteg ugyanis bele fog olvadni a vajba.
5. Ezután sütőpapírral együtt kieneljük a tepsiből. Bátran, mert nem törik!! 🙂 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: