Vivi konyha

Ötperces fánksüti

IMG_20160302_175455 

Hozzávalók:

-22 dkg kristálycukor; -2 tojás; -37,5 dkg finomliszt; -1 csomag sütőport; -egy csipet só; -1,25 dl olaj; -3,25 dl tej; + 3-4 evőkanál olvasztott vaj és kristálycukor a szoráshoz.

Elkészítés: 

1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütésre. 

2. Ahozzávalókat összekeverjük. A tejet adjunk hozzá utolsóként, kisebb adagokban.

3. Kb. 20-25 perc aranyszínűre sütjük (tűpróbát végzünk).

4. Még forrón alaposra megkenjük olvasztott vajjal, és addig szórjuk a tetejére kristálycukorral, míg egészben nem maradnak a szemek a süti tetején. Az első néhány réteg ugyanis bele fog olvadni a vajba. 

5. Ezután sütőpapírral együtt kieneljük a tepsiből. Bátran, mert nem törik!! 🙂 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!